Despre noi

Bazată pe dăruirea, eforturile, dar mai ales experiența doctorului Luchian, clinica de stomatologie a reușit să coaguleze în timp un colectiv de specialiști de vârf în implantologie, protetică dentarã, ortodonție, paradontologie, pedodonție și lasere medicale.

În cadrul clinicii, toată aparatura este modernă, toate scaunele dentare fiind dotate cu tehnologie de vârf (celule fotoelectrice, camere de luat vederi), iar compresoarele și aparatele care produc în mod inevitabil zgomot sunt placate în încăperi speciale, astfel încât pacientul să nu suporte un disconfort.

Trebuie să știți că implantologia, un domeniu relativ recent intrat în peisajul stomatologic de la noi, oferă reușite, cel puțin la clinica noastră, în 98% dintre cazuri.

Implanturile sunt din aliaj de titan, turnat la temperaturi foarte înalte și apoi prelucrat, sterilizat, confecționat etc.
Titanul se bucură de ceea ce medicii denumesc biocompatibilitate, iar implanturile, materialele noastre sunt verificate și avizate de Ministerul Sănătății.
Noi practicăm implantologia dentară de 20 ani, iar în țară să zicem că de vreo 25 de ani. E un domeniu delicat, atât din punct de vedere chirurgical, tehnic, să zicem, dar și al costurilor pentru pacient, pentru că nu oricine își poate permite un implant.
Dincolo de acestea, implanturile nu sunt un fel de panaceu, ți-ai pierdut un dinte și gata, îți faci un implant. Pacientul trebuie să fie clinic sănătos, fără probleme cardio – vasculare, hematologice, diabetice, de osteoporozã”, spune doctorul.

Oricum, în clinica rădăuțeanã, anterior demarării unei proceduri chirurgicale de implant, fiecărui pacient i se fac un minim set de analize, verificându-se ureea, acidul uric glicemia, tipul de sângerare, de coagulare, apoi radiografii panoramice și tomografii computerizate.
Puțină lume știe, iar dacă n-o știe, află acum, că doctorul stomatolog Luchian este primul care a adus în județul Suceava confecționarea coroanei dentare turnate din aliaje nobile și seminobile, cu grosime dirijată sau nedirijată.

„Până atunci, și ne referim la anul 1981, se efectuau coroane ștanțate, care nu aveau o adaptare bună la suportul dentopardontal, fiind înlocuite cu coroanele cu grosime dirijată. Coroana turnată adusă de mine dă o anumită exactitate pe suportul dentar și nu mai permite infiltrația plăcii bacteriene.
Nu lipsit de importanță, și o spun cu mândrie, este faptul cã am fost primul pe țară care am realizat coroane și microproteze dentare cu machete nedeformabile de acrilat. Acest procedeu a fost prezentat pentru prima oară la București și la Craiova, în cadrul unor congrese de stomatologie”, completează medicul.

De ce este important mersul la dentist?

Mersul la dentist este un element important pentru a menține sănătatea danturii dumneavoastră. Atât de multe probleme au fost legate de o dantură deteriorată, că riscați mai mult decât o prelegere despre folosirea aței dentare.

* Preveniți bolile gingivale;
* Descoperiți semne timpurii ale cariilor;
* Reduceți probabilitatea de urgențe stomatologice;
* Mențineți o bună sănătate orală;

  Solicită o programare

  Consultație

  Menținerea sănătății dinților se bazează pe consultații periodice pentru a preveni eventualele afecțiuni specifice.

  Parodontologie

  Parodontologia este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu profilaxia, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor

  Ortodonție

  Acest tratament corectează probleme estetico-fiziologice: ocluzia incorectă, anomalii de poziție a dinților.

  Protetică dentară

  Acest tratament corectează probleme estetico-fiziologice: ocluzia incorectă, anomalii de poziție a dinților.

  Galerie foto

  Contact
  Telefon: 0230 565 355
  Fax: 0230 565 355
  E-mail: radiologie.radauti@gmail.com
  Adresa
  Str. Calea Bucovinei, Nr 2 C. Rădăuți, județ Suceava
  Program: L-V 09:00 - 19:00
  Call Now Button